Log på

Danmark står stærkest i Norden

Kilde: EMA

EMA stiller store krav til det nye sted, der skal huse de godt 900 medarbejdere. Den hurtige behandling af ansøgninger om at få ny medicin på markedet er afhængig af en effektiv flytning.

Derfor har EMA selv, på linje med den europæiske lægemiddelorganisation Efpia og EU-Kommissionen, ud fra objektive kriterier vurderet de bud, der er kommet på at huse EMA. Der er kun mindre variation i vurderingerne fra de tre organisationer. EMAs er dog den, der giver det bedste overblik. Her ligger København stærkest blandt de tre nordiske bud på de fem overordnede kriterier: Bygningens faciliteter, tekniske krav, flytning, værtsbyens tilgængelighed og liveability og medarbejdernes vurdering.

I Norden bliver København fremhævet som den bedste af de tre nordiske budgivere: København, Stockholm og Helsinki. Med fem grønne karakterer ud af fem mulige, har København som eneste af de tre fået topkarakter i alle kategorier. Helsinki har fået to grønne ud af fem mulige, mens Stockholm tager én grøn karakter.


Kilde: EMA

Læs også
EMAs egen vurdering af ansøgerlandene

 Kontakt web part - en kontaktperson smal

Kontakt

Mikkel Møller Rasmussen
Tlf +45 3915 0933

Chefkonsulent - Godkendelse, sikkerhed og forfalskede lægemidler​

mmr@lif.dk
Læs også
En nordisk prioritering vil øge chancerne