Log på

Ny klimaaftale: Afskaffelse af afgift på overskudsvarme det eneste rigtige

128.000 - så mange parcelhuse kan overskudsvarmen fra Danmarks industriproduktion opvarme om året.

Den netop indgåede, brede klimaaftale er et vigtig skridt mod 70 % reducering af Danmarks CO2-udledning. Særligt afskaffelsen af afgiften på certificeret overskudsvarme gør, at life science-industrien kan bidrage betydeligt, og det vækker glæder i Lif.

”128.000 parcelhuse – det er, hvad overskudsvarmen fra Danmarks industriproduktion kan opvarme om året. Derfor er det en stor glæde, at Folketinget har besluttet at fjerne de nuværende afgifter og styrke incitamenterne for at tilkoble overskudsvarmen til fjernvarmenettet. Det er det eneste rigtige,” lyder det fra Kasper Lindgaard, Head of Life Science i Lif. 
 
”Netop genanvendelse og cirkulære tiltag er et område, hvor life science og biotekindustrien har stærke samarbejder. Vi ser det allerede fx i de store succesfulde symbiosesamarbejder i Kalundborg og Hillerød og vil se frem til at samarbejde om at udvikle dette potentiale yderligere. Vi er klar,” understreger han.

Lif er også positive overfor en kommende aftale om en socialt afbalanceret, grøn skattereform til efteråret.
 
”Det er vigtigt at skabe incitament for grønne løsninger, uden at vi rammer mulighederne for at skabe vækst og bæredygtige produktionsarbejdspladser. En CO2-beskatning kan være et element i at sikre en effektiv, grøn omstilling i Danmark og en del af en samlet løsning, som fastholder erhvervslivets konkurrenceevne,” siger Kasper Lindgaard.


 Fact Web Part

DOWNLOAD

Indspil fra Lif: 
Rammevilkår for styrket innovation i dansk life science

 Kontakt web part - en kontaktperson smal ‭[3]‬

Kontakt

Kasper Lindgaard
Tlf +45 2257 2159

Head of Life Science

kli@lif.dk
Kontakt

Jakob Bjerg Larsen
Tlf +45 3915 0921

Politisk chef for kliniske forsøg og lægemidddelproduktion

jbl@lif.dk
Kontakt

Carsten Blæsberg
Tlf +45 3915 0936

Public Affairs chef

cb@lif.dk